17 juli 2020

25 jaar Alligator MULTI-F

Alweer 25 jaar geleden ontwikkelde Albers Alligator het MULTI-F als drijvende totaalafdekking voor waterbassins. Anno 2020 is dit nog steeds het meest succesvolle systeem om algengroei in het waterbassin te voorkomen.

In deze 25 jaar is het MULTI-F systeem verder doorontwikkeld tot een probleemloos en onderhoudsarm product, waarvan vele honderdduizenden vierkante meters zijn gemonteerd. Ook een volledig gesloten versie is inmiddels mogelijk.

Het drijvende bodemdeel met de rollende ballast is inmiddels een beproefde manier van werking en worden daarom regelmatig gekopieerd, een nadeel van het succes. Naast de 100% resultaat bij het bestrijden van algengroei kent het MULTI-F nog een aantal voordelen:

  • minder verdamping van het water
  • lagere temperatuur van het water
  • vrijwel geen last van golfslag waardoor zeer grote bassins gerealiseerd kunnen worden, zonder toepassingen van tussendijken. In Dinteloord hebben we een bassin geleverd en gemonteerd van 25.000 m² in een stuk. De grootste drijvende afdekking in Europa.
  • vuil verzameld zicht in de sloot van het MULTI-F en is daarom eenvoudig te verwijderen
  • ook in geheel gesloten uitvoering mogelijk voor bijvoorbeeld drainbassin

Enkele door Albers Alligator gerealiseerde XXL projecten met MULTI-F zijn:

PROJECT SEASUN KAPELLE ZEELAND
Meer dan 70.000 m² Alligatorfolie in combinatie met de jubilerende drijvende afdekking MULTI-F

PROJECT DINTELOORD
Meer dan 70.000 m² Alligatorfolie in combinatie met de drijvende afdekking MULTI-F. Op dit project is bij van der Kaaij een MULTI-F® XXL geleverd van 25.000 m², de grootste drijvende antialg afdekking ooit gemonteerd in Europa.